Dirigent

 

Tom Hondeghem (° Ieper, 22/12/1992) begon opFoto site 2
8-jarige leeftijd zijn muziekopleiding aan de SAMW Diksmuide. Daar startte hij met pianolessen bij mevr. Marie-Claire Deleersnyder. Op 16-jarige leeftijd besloot Tom ook saxofoonlessen te volgen bij
dhr. Rik Vaneyghen. Daar ontstond een enorme passie en interesse voor het instrument. Na amper 2 jaar studeert Tom af aan de SAMW Diksmuide met een “grootste onderscheiding” voor Saxofoon H3 en Ensemble H3,  een “grote onderscheiding” voor Piano H3 en Harmonieleer H3 en behaalde hij tevens de prijs “meest verdienstelijke leerling van de academie”. In september 2010 startte Tom zijn hogere muziekstudies aan het Koninklijk Conservatorium te Gent. Daar studeert hij klassiek saxofoon bij dhr. Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen.

Naast zijn studies is Tom actief als sopraan-, alt- en tenorsaxofonist in de Kon. Harmonie Ypriana, het Kon. Harmonieorkest De Jongelingskring Torhout en het saxkwartet Saxilicious! waarmee hij maandelijks concerten, optredens en recepties verzorgt. Daarnaast is hij regelmatig als freelance-saxofonist- en pianist actief. Hij nam ondertussen deel aan een paar wedstrijden met zijn sax: zo behaalde hij een laureaatstitel op de finale van de prestigieuze muziekwedstrijd “Dexia Classics” (2010) en een “grote onderscheiding” in de ere-afdeling van de “Vlamo Solistenwedstrijd” (2010).

Tom volgde de dirigentenopleiding aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge bij dhr. Nico Logghe en dhr. Dimitri Bracke. Hij studeerde in 2014 hiervoor af met “grootste onderscheiding”.  Daarnaast volgde hij directieles aan het Conservatorium bij Dhr. Wim Belaen en Dirk Brossé. Van augustus 2012 tot september 2014 was Tom dirigent van l’Harmonie Démocratique La Mouscronnoise te Moeskroen (Première Catégorie) waarmee hij in oktober 2013 een “grootste onderscheiding” behaalde op het provinciaal concours van de Fédération Musicale du Hainaut. Sinds oktober 2014 is Tom dirigent van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” Hooglede-Gits.

Sinds maart 2012 is hij aangesloten als componist bij uitgeverij Golden River Music, waar meerdere werken worden uitgegeven. In september 2012 startte Tom aan het Conservatorium compositielessen bij dhr. Dirk Brossé om zich verder een weg te banen in deze fascinerende kunst.

Tom is als leerkracht verbonden aan dé Academie Ieper en de Academie voor Muziek, Woordkunst en Dans Torhout.

Tom wilt zich professioneel profileren als saxofonist, pedagoog, dirigent en componist.

http://www.tomhondeghem.be/